Hennala 1918 – hanke

Lahden Fellmanin pellosta Hennalasta muodostui Suomen sisällissodan traaginen loppunäyttämö. Punaisten antautuminen Lahdessa 30.4.-1.5.1918 synnytti 30 000 punavangin Fellmanin pellon. Hennala toimi yhtenä tunnetuimmista sisällissodan kuolemanleireistä, jossa teloitettiin, kuoli nälkään ja tauteihin 1200-1300 punavankia.

Haluamme jatkaa muistojuhlaviikkojen ja valtakunnallisen muistojuhlatapahtuman järjestämisellä sitä kansakuntamme henkistä kypsymisprosessia, mikä alkoi Urho Kekkosen johdolla Fellmanin pellolla 1978 ja on jatkunut taitelija Kaisa Salmen performanssina 2013.

Haluamme saada tapahtumasta tuellanne kansakuntaamme voimaannuttavan tapahtuman, joka olisi yksi askel sisällissotamme traumaattisesta perinnöstä vapautumisessa. Trauman purkamisen kansainvälisesti hyväksytty tapa on palauttaa uhrien ihmisarvo siten, että jälkipolvet tietävät, minne esivanhemmat on haudattu. Kutsumme muistojuhlaan kaikkia suomalaisia ja sisällissodan seurauksena Venäjälle ja ulkomaille paenneita uhrien jälkeläisiä.  Yleisötavoite pääjuhlaan 5000 henkilöä, kiertoajeluille, seminaareihin ja ennakkotapahtumiin 500-1000 henkilöä.

Olemalla mukana hankkeessa haluamme toimia kaikkien ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa puolustavassa kansallisessa ja kansainvälisessä liikkeessä.

 

© Kansan Arkisto

Tietosuoja-asetusten hallintakeskus

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Hennala 1918