Hennala 1918 muistovuosinäyttelylle jatkoa vuoden 2018 loppuun

Tiedote:
Hennala 1918 muistovuosinäyttelylle jatkoa vuoden 2018 loppuun

Lahden Tietotuvassa maaliskuun alussa avattu Hennala 1918 muistovuosinäyttely sai jatkoaikaa vuoden 2018 loppuun saakka. Jatkoajan mahdollisti hanketta aiemmin tukenut Kansan Sivistystyön liitto, jonka omistamiin tiloihin näyttely rakennettiin.

Näyttelyssä on valokuvia 1. maailmansodan tapahtumista Venäjän näkökulmasta vuosilta 1914-1917, Kansan Arkistolta saatu valokuvakokoelma Hennala 1918 ja Aleksanteri Ahola valon taiteen kautta esitetty näkökulma Venäjän vallankumoukseen suomalaisen silminnäkijä teinin näkökulmasta. Aleksanteri Ahola-Valo oli 17-vuotias, kun tsaarivalta Venäjällä kaatui.

Kesän aikana rakennamme Kansan Arkiston ja KSL:n yhteistyönä tilaan uuden näyttelyn, jossa kerrotaan punapakolaisten kohtalosta Neuvosto-Venäjällä, heidän unelmistaan ja traagisista kohtaloistaan uuden yhteiskunnan rakentamisessa. Tähän teemaan liittyvä näyttely ”Lenin ja suomalaiset punaiset” oli jo 27.3.-8.5. 18 Tietotuvassa Viipurin Lenin Museon valmistelemana.  Toivomme, että saamme uuteen näyttelyyn aineistoa myös venäläisiltä yhteistyökumppaneiltamme Petroskoista.

Näyttelyssä tullaan kertomaan myös punaisten joukkohautojen tutkimushankkeiden etenemisestä Lahden seudulla eli Vierumäellä ja Hennalassa sekä Viipurissa, missä muistojuhlatoimikunta järjesti aihetta avanneen ensimmäisen teemaseminaarinsa 25.-26.5.

Kuten kevätkaudella, myös syyskaudella näyttelytilassa järjestetään teemaseminaareja sisällissodan ja Hennalan tapahtumista.

Lataa tiedote täältä.

 

Lisätietoja: Antti Holopainen

muistojuhlatoimikunnan sihteeri

p. 0400417390

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Hennala 1918